ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

10o syfak

 

No upcoming event!
Ενημέρωση κοινού

Ενημέρωση κοινού (1)

Τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ) βάσει των διατάξεων του Ν. 3457/2006 αποτελούν φαρμακευτικά προϊόντα για τη διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, ενώ παρέχουν υψηλά αναπτυξιακά οφέλη για το Σύστημα Υγείας της Χώρας.
Συμπεριλαμβάνουν φάρμακα ευρείας χρήσης που αφορούν σε ήπιας μορφής παθήσεις (κρυολόγημα, διάρροια, βήχας, πονόλαιμος, ήπιοι-μέτριοι πόνοι, δερματικά προβλήματα κλπ.) με συμπτώματα αναγνωρίσιμα από τον ασθενή, καθώς και σε προληπτικές αγωγές. Διακινούνται υπό κατάλληλες προϋποθέσεις σήμανσης και διάθεσης και πάντοτε με τη σύσταση-πληροφόρηση και οδηγία των φαρμακοποιών ή των ιατρών, αποτελώντας ιδιαίτερα χρήσιμη συνιστώσα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ εξορισμού είναι φαρμακευτικά προϊόντα, και ως τέτοια εκτός του επιθυμητού θεραπευτικού αποτελέσματος, με βάση τις ενδείξεις τους, δυνητικά έχουν και ανεπιθύμητες δράσεις όταν χορηγηθούν σε μη ενδεδειγμένο σχήμα (δοσολογία, διάρκεια, χορήγηση μαζί με άλλα φάρμακα) ή σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (παιδιά, έγκυοι, ηλικιωμένοι κλπ.). Η επιστημονική συμβουλή του φαρμακοποιού για τη χρήση τους, κρίνεται σε κάθε περίπτωση παραπάνω από αναγκαία.
Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) αντιλαμβάνεται το Ελληνικό Φαρμακείο ως κύριο πυλώνα της Π.Φ.Υ. και τον συμβουλευτικό ρόλο του φαρμακοποιού αναντικατάστατο και για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top