ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

10o syfak

 

No upcoming event!

Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία

18Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 13:.00 – 16:00

          Αίθουσα ΓΑΛΗΝΟΣ

         

"Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα"

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος

Συνεργάτες: Δρ. Νατάσσα Πίππα, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νικόλαος Ναζίρης, Φαρμακοποιός, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι φαρμακευτικές επιστήμες, στα πλαίσια των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων, επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των βιοϋλικών. Τα πεδία της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα κατανόησης νέων φαινομένων και ανάδειξης νέων ιδιοτήτων των υλικών αυτών, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η χρήση τους για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών και διαγνωστικών προϊόντων, ασφαλών και αποτελεσματικών με προστιθέμενη αξία για τον άνθρωπο. Στο παρόν σεμινάριο, θα παρουσιαστούν οι εφαρμογές της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου, με παραδείγματα από το χώρο της κλινικής.

Θα μελετηθούν αντικαρκινικά σκευάσματα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Το σεμινάριο θα βασισθεί σε case studies.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί  πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40

(εγγραφές θα γίνονται με την αποστολή της φόρμας εγγραφής υπόψη κ. Γεράσιμου Κουλουμπή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΔΕΝ θα γίνονται δεκτοί φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί.

 

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία διοργανώνει το Σεπτέμβριο επιστημονική διημερίδα στην Κρήτη

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Φυσικές προσεγγίσεις στην υγεία & εργαστήριο φαρμακείου» διοργανώνει η  Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ)  στις  9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι γεγονός πως η μοναδική χλωρίδα της Κρήτης έχει προσελκύσει εδώ και αιώνες το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η ανάλυση και ταυτοποίηση των δραστικών ουσιών που περιέχονται στα φαρμακευτικά φυτά έχουν διαχρονικά αποτελέσει τις δραστικές ουσίες των φαρμάκων που σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Έτσι, η φυτοθεραπεία δια μέσου των αιώνων (ιστορία, σύγχρονες τάσεις, νομοθεσία, προοπτικές, ασφάλεια) και ο ρόλος του φαρμακοποιού, τα  Κρητικά βότανα στη θεραπευτική πρακτική, ο ρόλος της ανθρωπολογικής και κλινικής έρευνας στη μελέτη και αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών, η αξιοπιστία της  εμπειρικής γνώσης και της γνώσης που βασίζεται στην ελληνική παράδοση, αλλά και στην αρχαία ελληνική και λατινική βιβλιογραφία, αποτελούν κάποια από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του  επιστημονικού συνεδρίου της ΕΦΕ.

O ρόλος του φαρμακοποιού και του φαρμακείου ως πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας αναδεικνύεται μέσα από το υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας του φαρμακοποιού, ως εξαιρετικά σημαντικός και καταλυτικός. Για αυτό, το εργαστήριο του φαρμακείου και ο ρόλος του φαρμακοποιού στην παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων που αποδεικνύει καθαρά την επιστημονική συμβολή του φαρμακοποιού στη δημόσια υγεία, θα αποτελέσει ειδική θεματική της διημερίδας που θα πλαισιωθεί από σεμινάριο παρασκευής γαληνικών φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς.

Η ΕΦΕ απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στο να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση ένα δημιουργικό βήμα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και συμπερασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματική άσκηση  του φαρμακευτικού λειτουργήματος  μέσα στο διαρκώς  εξελισσόμενο περιβάλλον της υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και μοριοδότηση από τον ΙΔΕΕΑΦ.

Η διημερίδα της ΕΦΕ   είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου με τίτλο: «Το φαρμακείο στην υγεία και την ομορφιά» που διοργανώνεται από τον όμιλο Χαραμή και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Διεθνές συνέδριο:PROGRESS IN LIPOSOMAL DRUG AND VACCINE DELIVERY

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το διεθνές συνέδριο ILS Liposome Advances and Liposome Research Days Combined Conference που φέρει τον τίτλο: PROGRESS IN LIPOSOMAL DRUG AND VACCINE DELIVERY

Κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν θέματα όπως:

# Liposome technology and interaction of liposomes with the body
# Targeted and long-circulating liposomes
# Liposome-based conventional and genetic vaccines
# Liposomes in cancer, antimicrobial and nucleic acid therapeutics
# Regulatory, industrial and intellectual property aspects

 Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο χώρο του ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel

The 6th Pharmaceutical Sciences World Congress 21–24 May 2017.

The time has come. The 6th Pharmaceutical Sciences World Congress takes place from 21–24 May 2017. To attend, make sure that you register here and then pack your bags and book your flight to join us in Stockholm, Sweden! 

Register online by 3 May.The time has come. The 6th Pharmaceutical Sciences World Congress takes place from 21–24 May 2017.
Register online by 3 May.

The congress will run along six tracks following the path of drug discovery, development and implementation. The three key conference themes will run in parallel: excellent science, global harmonisation and open innovation. 
Be a part of in-depth scientific discussions and hear high-level speakers share their latest research in plenary sessions, workshops, debates, roundtables and unique regional showcases. As a participant, you can tailor your experience to suit your interests, choosing which events to attend and switching between tracks.
The congress will allow us to create a plan for the future of pharmaceutical sciences and ensure global access to therapeutics.

Καλή Ανάσταση!

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΦΕ εύχονται σε όλους

Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα

με Υγεία, Ελπίδα και Αγάπη!

Εκδήλωση του Τμήματος Φαρμακευτικής στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 180 χρόνια του ΕΚΠΑ

Εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 180 χρόνια του ΕΚΠΑ διοργανώνει το Τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 18:00 – 21:00, στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής, στην Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου. Εκτός από τον Προέδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Π. Μαράκο, χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΦΕ θα απευθύνει ο πρόεδρος Καθ.Κων/νος Δεμέτζος.
Το πρόγραμμα των ομιλιών που θα ακολουθήσουν διαμορφώνεται ως εξής:
18:30-18:50 Ι. Φαρμακευτικό Σχολείο: η ίδρυσή του και η μετεξέλιξή του στο Φαρμακευτικό Τμήμα - ΕΚΠΑ.
ΙΙ. Η ίδρυση των πρώτων φαρμακείων στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος
ΙΙΙ. Η πορεία της Ελληνικής Φαρμακοποιίας.
Καθηγήτρια Ε. Σκαλτσά
18:50-19:10 Το επιστημονικό και κοινωνικό έργο του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί καθηγεσίας Α. Κ. Δαμβέργη (1892-1917).Δρ. Ε. Μανιάτη
Η ομιλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου Ανδρέα Βαβαγιάννη.
19:10-19:30 Το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και η προβολή του στο μέλλον Αν. Καθηγητής Δ. Ρέκκας
19:30-19:50 Διασύνδεση Πανεπιστημίου – Φαρμακευτικής Βιομηχανίας. Μια διαχρονική σχέση. Ι. Τσέτη, Φαρμακοποιός MSc, CEO Uni-Pharma & Intermed
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιστημονική Ημερίδα της ΕΦΕ στο ΔΥΟForum

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα στις 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα. Η συμβολή της ανάλυσης Μεγα-δεδομένων (Big Data Analytics) στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, τα Γαληνικά σκευάσματα, η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και η δυνατότητα ανάπτυξης εξατομικευμέ­νου φαρμάκου και δερμοκαλλυντικού στο σύγχρονο εργαστήριο του φαρμακείου, τα εμβόλια, οι ωφέλειες και οι κίνδυνοι, αλλά και η δαιμονοποίησή τους από νέους πληθυσμούς με έλλειψη μνήμης επιδημιών, τα ΜΗΣΥΦΑ ως φάρμακα ή καταναλωτικά προϊόντα,αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ΕΦΕ απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στο να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση ένα δημιουργικό βήμα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και συμπερασμάτων που θα γίνουν η βάση άσκησης του φαρμακευτικού λειτουργήματος μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της υγείας.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του «ΔΥΟ Forum» και θα λάβει χώρα στην αίθουσα HYGEIA στο Ζάππειο Μέγαρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Το 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας από την ΕΦΕ

Το 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας με στόχο την επιμόρφωση των Ιατρών και των Φαρμακοποιών σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας της Υγείας και Φαρμακευτικής Φροντίδας, διοργανώνει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία(ΕΦΕ) το Σάββατο 18 και τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα .
Η  ενημέρωση των ασθενών για τη σωστή χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού και ο ρόλος της πρόληψης και της προαγωγής υγείας, ο εμβολιασμός, η φαρμακοθεραπεία και η φαρμακευτική συμμόρφωση, ο φαρμακοποιός στο κέντρο της φαρμακευτικής φροντίδας σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι νέοι ορίζοντες της φαρμακευτικής φροντίδας και των υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο, φροντίδα και συμβουλές στο φαρμακείο σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα, η διαχείριση της πολυφαρμακίας στους ηλικιωμένους, η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οι απαιτήσεις της φαρμακοεπαγρύπνησης, κ.ά, αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Για την «Φιλοσοφία και την Πρακτική της Φαρμακευτικής Φροντίδας» θα μιλήσει η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Ομότιμη Καθηγήτρια στη Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Άννα Τσαντίλη - Κακουλίδου,  ενώ στις «Αλληλεπιδράσεις των Φυτοθεραπευτικών Φυτικών Προϊόντων, Συμπληρωμάτων Διατροφής & Συμβατικών Φαρμάκων» θα εστιάσει η Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων στην Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Ελένη Σκαλτσά.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονται, ο Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας, ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος και Δ/ντής του  Τμήματος Διατροφογενετικής, της Ευρωκλινικής Αθηνών, Κωνσταντίνος Ξένος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελένη Γελαστοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης,  ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ,  Στυλιανός Λουκίδης, κ.ά
Το 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας  που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ , θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 8ης Διημερίδας + Έκθεσης ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo στην περιοχή του αεροδρομίου.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Αναλυτικά πρόγραμμα του συνεδρίου: http://www.pharmamanage.gr/images/8th/proskl-17-1-17.pdf

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, μεταξύ μελών και φίλων, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της  η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, σε γνωστό χώρο στην περιοχή της Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας.
Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους  ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής  Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), Καθ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΦΕΕ , πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών ΣΦΕΕ, αντιπρόεδρος & Γενικός διευθυντής Pharmaserve Lilly,  Σπύρος Φιλιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανθρωπιστής Οργάνωσης ΜΚΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», Σπύρος Σερεμίδης, ο πρόεδρος  της   Φαρμακευτικής  Σχολής του ΕΚΠΑ,  Παναγιώτης  Μαράκος, ο  πρόεδρος  της  Πανελλήνιας  Ένωσης  Φαρμακοποιών, Νίκος Κόλμαν, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανίας Καλλυντικών και Αρωμάτων, Θεόδωρος Γιαρμενίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νανοτεχνολογίας, Καθ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, Καθ. Γεώργιος Παπαϊωάννου,  ενώ παρευρέθηκαν  πλήθος πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της  ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, φαρμακοποιών, δημοσιογράφων, φοιτητών  και φίλων της ΕΦΕ.

Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΦΕ Καθηγητής Φαρμακευτικής Νάνο-Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος , ο οποίος , αφού προηγουμένως ευχαρίστησε  τους παρευρισκομένους, αλλά  και τους  ευγενικούς  χορηγούς της εκδήλωσης, προχώρησε στο σύντομο χαιρετισμό του. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε, δίνοντας έμφαση στη διεθνή δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά, από την ΕΦΕ, ερευνητικών αποτελεσμάτων που αποτυπώνουν τη διάθεση και τις ανάγκες των ελλήνων φαρμακοποιών για συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Μίλησε επίσης, για την προσπάθεια επίτευξης μεγαλύτερης επικοινωνίας με τα επιστημονικά ευρωπαϊκά δίκτυα του χώρου του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών (EUFEPS), της οποίας η ΕΦΕ είναι πλήρες και ισότιμο μέλος και ολοκλήρωσε κάνοντας λόγο και για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την πολιτεία με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των φαρμακοποιών στην επίτευξη  καλύτερης κοινωνικής υγείας.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της ΕΦΕ απένειμε τιμητική διάκριση και ταυτόχρονα ανακήρυξε τον τ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Πρόεδρο του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιό και μέλος της ΕΦΕ, κ. Διονύσιο Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας  την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Παραλαμβάνοντας  τον τιμητικό έπαινο  ο Έλληνας επιχειρηματίας  δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος   γιατί , όπως είπε, «η μεγαλύτερη τιμή και η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν άνθρωπο και έναν επαγγελματία είναι αυτή που προέρχεται από τους συναδέλφους του». Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε ποτέ να ζήσει μια τέτοια βραδιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του και την οικογένειά του που για δεκαετίες τον στηρίζουν σε κάθε επίπεδο. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στους επιχειρηματικούς κόλπους έναν άνθρωπο και επιχειρηματία σαν τον κ. Διονύση Φιλιώτη που μας συμβουλεύει με τον καλύτερο τρόπο σε θέματα υγείας», είπε παίρνοντας κατόπιν το λόγο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η βραδιά συνεχίστηκε με  την απονομή του αριστείου στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» στην υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Σουλελέ, το οποίο χρηματοδοτεί η φαρμακευτική εταιρεία UNI-PHARMA  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιουλία Τσέτη, αφού παρέδωσε την υποτροφία και  ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά  γεμάτη ελπίδα δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕ για την εξωστρέφεια που καταδεικνύει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία, είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να υπάρξουν πολλές βραβεύσεις στο μέλλον και πολλές υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές. Επιθυμούμε και ελπίζουμε τα παιδιά μας να καταφέρουν να παραμείνουν στον τόπο μας γιατί τα έχουμε ανάγκη. Η φαρμακοβιομηχανία έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με “φρέσκιες” ιδέες και όραμα». Η ίδια δεν έκρυψε την ευχαρίστησή της εξαιτίας της παρουσίας  τόσων συναδέλφων και δασκάλων της που, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμη πιστεύουν πως η επιστήμη έχει μέλλον και ακόμη επιζητούν και επιβραβεύουν την αριστεία.

Συγχαρητήρια στην ΕΦΕ έδωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός για το ανθρώπινο, αλληλέγγυο και κοινωνικό προφίλ που εκείνη παρουσιάζει, ενώ ο πρόεδρος  της Φαρμακευτικής  του ΕΚΠΑ  Παναγιώτης Μαράκος  ευχήθηκε το 2017  να είναι μια καλή χρονιά και να πάει καλά το επάγγελμα του φαρμακοποιού που τόσο βάλλεται πανταχόθεν.

Η ΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε επίσης τον φαρμακοποιό και σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Πάρη Μποσκόπουλο και  την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργαστηρίου της Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Τζούλια Αττά – Πολίτου, ως μέλη του προηγούμενου ΔΣ, για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων της επιστημονικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τέλος, η βραδιά ανέδειξε και δύο  τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί. Ο κ. Αναστάσιος Χατζηιωάννου του ομίλου Φαρμασέρβ – Λίλλυ κέρδισε δύο αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή και ανοικτή ημερομηνία για οποιονδήποτε προορισμού του εσωτερικού, προσφορά της εταιρείας Athenstravel και η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Άννα Τσαντίλη κέρδισε μια δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ από τα κέντρα ιατρικών αισθητικών εφαρμογών Skourasmed.

Η ΕΦΕ τιμά τον Διονύση Φιλιώτη

Την απονομή τιμητικής διάκρισης και ταυτόχρονα την ανακήρυξη του τ. Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Προέδρου του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιού και μέλους της ΕΦΕ, κου Διονύσιου Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας  την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΦΕ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 16 Ιανουαρίου 2016

Λίγα λόγια για τον Διονύσιο Φιλιώτη

Ο Διονύσιος Φιλιώτης αποφοίτησε το 1973 από τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα χρόνο αργότερα έλαβε άδεια άσκησης  επαγγέλματος φαρμακοποιού. Υπηρέτησε την 26μηνη στρατιωτική του θητεία ως φαρμακοποιός στην φαρμακαποθήκη του Βοτανικού και παράλληλα εργάστηκε ως ιατρικός επισκέπτης, καθώς βιοποριστικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλ. να ιδρύσει το δικό του φαρμακείο. Το 1984 επιχείρησε ένα πρωτοποριακό βήμα ιδρύοντας την φαρμακευτική εταιρεία με την επωνυμία Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε., ως αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Eli-Lilly και το 1994 προχώρησε σε κοινοπραξία της Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε. με την Eli- Lilly από την οποία προέκυψε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ. Η εταιρεία αναδείχθηκε γρήγορα σε πρωτοπόρα  στο χώρο της ανθρώπινης υγείας στην Ελλάδα και διαχρονικά κατέλαβε θέση ανάμεσα  στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές στη χώρα μας (σήμερα κατέχει την 7η θέση), επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Εκτός από την παροχή στον ασθενή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων για σοβαρές ασθένειες, η εταιρεία προχώρησε στην υψηλού επιπέδου επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών για την καλύτερη χρήση των φαρμάκων, αυξάνοντας τη συμμόρφωση τους στην ενδεδειγμένη θεραπεία. Το 1996 η εταιρεία, πάντα με επικεφαλής τον Διονύση Φιλιώτη, ίδρυσε και Ιατρικό Τμήμα που εστίασε στην άρτια διεξαγωγή κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων και στόχευσε στη διεύρυνση της γνώσης των παθήσεων, στην αξιολόγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων και στην ανάδειξη καινοτόμων θεραπευτικών επιλογών. Παράλληλα, ίδρυσε και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας (EMRI) που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας με στόχο να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή στη διεξαγωγή Ιατρικής Έρευνας και στην παροχή υπηρεσιών ασθενών για φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Από το 2006 μέχρι το 2012 ο Διονύσης Φιλιώτης διετέλεσε, με επιτυχία, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),αναβαθμίζοντάς τον σε αξιόπιστο συνομιλητή της πολιτείας και της κοινωνίας. Αποτύπωσε το «όραμα» του Συνδέσμου για την υγεία και το «ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» με τον Κώδικα Δεοντολογίας και έπεισε την πολιτεία ότι η καταπολέμηση της σπατάλης και η ορθολογική χρήση των πόρων αποτελεί προτεραιότητα και ότι ο εκσυγχρονισμός είναι πλέον μονόδρομος. Αποχώρησε μετά από δυο επιτυχημένες θητείες  δηλώνοντας ότι όλες οι αιρετές θέσεις δεν θα πρέπει να καλύπτονται από το ίδιο πρόσωπο περισσότερο από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ένδειξη δε,του τεράστιου έργου του στον ΣΦΕΕ αποτελεί το βιβλίο του με τίτλο «Θέσεις Πολιτικής για το Φάρμακο». Το 2012, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ) και προχώρησε στην ίδρυση του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT. Ο Διονύσης Φιλιώτης κατέχει σήμερα μία από τις εξέχουσες θέσεις στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και της υγείας με σημαντική επιστημονική δραστηριότητα και χρήζει αναγνώρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ΕΦΕ κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης  πίτας  πραγματοποιεί η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) τη Δευτέρα  16 Ιανουαρίου 2017.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της ΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τιμητικής διάκρισης και ταυτόχρονα την ανακήρυξη του τ. Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Προέδρου του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιού και μέλους της ΕΦΕ, κου Διονύσιου Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας  την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Η ανακήρυξη Επίτιμων Εταίρων της ΕΦΕ γίνεται με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας βάσει του άρθρου 3 του καταστατικού της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί  από την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την εταιρεία UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, αριστείο στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ». Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την υποτροφία θα λάβει η υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Σουλελέ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (Ο.Φ.Ε.Τ. – UNI-PHARMAS.A. & INTERMEDS.A.), κας Ιουλίας Τσέτη.

Η εκδήλωση θα λάβει  χώρα στις 20:00 μ.μ., στον χώρο του “Collage Athens”, στην οδό Καπνικαρέας 3 & Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΕ ΤΟ 2016

Το 2016 υπήρξε μια πολύ δημιουργική και δραστήρια χρονιά για την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία.

Στο παρκάτω αρχείο μπορείτε  να ξαναθυμηθείτε τα επιστημονικά γεγονότα τα οποία διοργάνωσε, στήριξε ή συμμετείχε ενεργά η ΕΦΕ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΕ ΤΟ 2016

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η ΕΦΕ εύχεται σε όλους Χαρούμενα Χριστούγεννα!

Η ΕΦΕ βραβεύει τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 συγγραφείς παγκοσμίως με τον μεγαλύτερο αριθμό αναφορών στο επιστημονικό τους έργο. Αναζητά μεθόδους και τρόπους για τη βελτίωση της επιστημονικής έρευνας σε μεγάλη κλίμακα, μάχεται υπέρ της αξιοκρατίας και κατά της μετριοκρατίας και προωθεί μόνο την αριστεία. Ο λόγος για τον διακεκριμένο καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη, που θα βρεθεί στην Αθήνα  στις 24 Νοεμβρίου.

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας, που είναι διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης Ασθενειών (Prevention Research Center) στο πανεπιστήμιο Stanford και ταυτόχρονα καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας  και Στατιστικής έρχεται στην Ελλάδα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), για να δώσει ανοικτή διάλεξη με θέμα: «Εκτίμηση της αξιοπιστίας της Βιβλιογραφίας» στο πλαίσιο επιστημονικής διημερίδας που διοργανώνει η ΕΦΕ στις 24 και 25 Νοεμβρίου σχετικά με την πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών της διημερίδας, που  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (EKΠΑ)  και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), στο χώρο του οποίου και θα υλοποιηθεί,  η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), θα απονείμει τιμητική διάκριση στον καθηγητή Γιάννη  Ιωαννίδη ως αναγνώριση  της συνολικής προσφοράς του στην Επιστήμη.

Position Paper. Stimuli-responsive survey of Hellenic Pharmaceutical Society (HPS) to detect learning attitudes and needs of Greek pharmacists towards Continuing Professional Development (CPD)

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (Ε.Φ.Ε), στην προσπάθειά της να διερευνήσει τις επιμορφωτικές ανάγκες και τους τομείς ενδιαφερόντων των Ελλήνων φαρμακοποιών, όλων των κλάδων (φαρμακείων, νοσοκομείων, φαρμακευτικών εταιριών , Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων), στο επίπεδο της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης δεξιοτήτων (continuing professional development), τους κάλεσε να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ένα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ερωτηματολόγιο που περιείχε επτά ερωτήσεις και είχε προκύψει ως αποτέλεσμα συνεργασίας μελών του Δ.Σ της ΕΦΕ με έμπειρους συναδέλφους.         
Τα αποτελέσματα της τελικής επεξεργασίας του δείγματος (376 απαντήσεις από όλη την Ελλάδα στο χρονικό διάστημα από 22/02/2016 έως 28/03/2016) όχι μόνο ανακοινώθηκαν πριν λίγους μήνες κατά τη διάρκεια Ημερίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας στο πλαίσιο του "DYO Forum" στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo, στο Διεθνές Αεροδρόμιο, αλλά δημοσιεύτηκαν και στο  European Journal of Pharmaceutical Sciences ως Position Paper.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Position Paper της ΕΦΕ

Τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο της ΕΦΕ στο Genedis 2016

Τιμητική διάκριση σήμερα για τον πρόεδρο της ΕΦΕ καθηγητή Δεμέτζο. Ο πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Genedis 2016 που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Σπάρτη, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος τίμησε τον καθηγητή Δεμέτζο για το βιβλίο του :Pharmaceutical Nanotechnology Fundamentals and Practical Applications από τον Springer

Χρηματοδότηση για έρευνα σε όγκους του εγκεφάλου πέτυχε το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ

 

Χρηματοδότηση για έρευνα μέχρι και σε προκλινικό στάδιο σε όγκους του εγκεφάλου διεκδίκησε  και πέτυχε το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο ηγείται ο καθηγητής  Φρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Την ανακοίνωση έκανε χθες για πρώτη φορά ο ίδιος στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου Genedis 2016 που διεξάγεται στη Σπάρτη.

 Ο καθηγητής Δεμέτζος, που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής ανέφερε ότι αυτή η έρευνα που αφορά στο γλοιοβλάστωμα έχει τίτλο: “NanotechnologybasedimmunotherapyforglioblastomaEuRoNanoMedII” και αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον ίδιο και τους συνεργάτες του την οποία καλούνται να  διαχειριστούν τα επόμενα τρία χρόνια. Το  εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία κ. ά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το workshop του προέδρου της ΕΦΕ για φοιτητές της νοσηλευτικής στο πλαίσιο του Genedis 2016 στη Σπάρτη

Διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο (workshop) για φοιτητές της νοσηλευτικής  από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ πραγματοποίηθηκε σήμερα στο πλαίσιο του 2ου διεθνούς συνεδρίου Genedis 2016 (www.genedis.eu) στη Σπάρτη.

Περισσότερα από 45 άτομα, φοιτητές της Νοσηλευτικής  σχολής  και του τμήματος Πληροφορικής  του Παν.Πελοποννήσου, αλλά και απόφοιτοι της Νοσηλευτικής σχολής που εργάζονται στο νοσοκομείο της πόλης παρακολούθησαν το εργαστήριο που υλοποιήθηκε από τον διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της  Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο, υπό την αιγίδα της ΕΦΕ.

Το  workshop, βασίστηκε σε μελέτη περίπτωσης (case study), μελετήθηκαν  αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και συζητήθηκαν  τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  δήλωσαν πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που επί της  ουσίας  άκουσαν για τη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία, εξοικειώθηκαν  με τη λιποσωμιακή τεχνολογία και κατανόησαν τις ανάγκες για την ανάπτυξη νανοφαρμάκων και λιποσωμιακών φαρμάκων  στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε  το βιβλίο του Καθ. Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου με τίτλο ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές’ (Εκδ. Παρισιάνου, 2015, ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA)

Για  περισσότερες  πληροφορίες  στο: www.genedis.eu

Βασικός ομιλητής ο πρόεδρος της ΕΦΕ στο διεθνές συνέδριο Genedis 2016

Στη Γενετική, στην ενεργό και υγιή γήρανση, αλλά  και στην πνευματική ευεξία θα εστιάσει το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων, 2nd WorldCongress "GeNeDis 2016" με τίτλο ‘Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research που  θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη , 20-23 Οκτωβρίου 2016.

Ανάμεσα στα θέματα  που θα αναπτυχθούν είναι: Γηριατρική, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, άνοια, εγκεφαλικές διαταραχές, RNA και ασθένειες, διαταραχές ύπνου, Bιοψυχιατρική και ψυχιατρικές ασθένειες, Νευροαπεικόνιση, Κλινική Νευροφυσιολογία και φυσιολογία του εγκεφάλου, Γονιδιωματική και Ηλεκτροφυσιολογία, Κλινική Γενετική και Γονιδιωματική, Συστημική Βιολογία, επεξεργασία σήματος σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, Βιοϊατρική επεξεργασία κειμένου, Γονιδιωματική Μηχανική, Υπολογιστική Βιολογία, Επιγενετική Υπολογιστική, Έρευνα και ανάπτυξη βλαστοκυττάρων, Κυτταρική θεραπεία, Βιοδείκτες και διαγνωστική ανθρώπινων ασθενειών μέσω αυτών, ανάλυση της γονιδιακής έκφρασης, Nευροφαρμακολογία και Φαρμακογενετική, διαγνωστικά πρωτόκολλα και  δοκιμές, καθώς  και Νανοτεχνολογία. "Τhe thermodynamic mechanistic understanding of the behavior of liposomal drug delivery nanosystems" είναι ο τίτλος της ομιλίας του Καθ. και προέδρου της ΕΦΕ Κων/νου Dεμέτζου

 

Workshop για φοιτητές της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ

Στις  εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο (workshop) που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Genedis 2016 (www.genedis.eu) στη Σπάρτη στις 21 Οκτωβρίου.

Το workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές της νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, θα υλοποιηθεί από τον διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της  Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο, και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΦΕ.

Στο  workshop, που θα βασιστεί σε μελέτη περίπτωσης (case study), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με τη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία, η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία, η κατανόηση των αναγκών για την ανάπτυξη νανοφαρμάκων και τα λιποσωμιακά φάρμακα στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φοιτητές της νοσηλευτικής  που  πραγματοποιείται στη Σπάρτη για πρώτη φορά  από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας  του ΕΚΠΑ.

 Το workshop μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι 40 φοιτητές, στους  οποίους θα προσφερθεί  το βιβλίο του Καθ. Κωνσταντίνου Ν.Δεμέτζου με τίτλο ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές’ (Εκδ. Παρισιάνου, 2015, ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA)

Όσοι  δεν θα συμπεριληφθούν στο σεμινάριο  λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  νωρίτερα αντίστοιχη διάλεξη  από τον καθηγητή Κων/νο Δεμέτζο για νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών  φαρμάκων και για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων. Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι εργάζονται στον κλάδο υγείας

Για  περισσότερες  πληροφορίες  στο: www.genedis.eu

Ειδική εκδήλωση προς τιμή του Καθηγητή Νικολάου Χούλη

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ),διοργανώνουν ειδική εκδήλωση προς τιμή του Ομότιμου Καθηγητή του τμήματος της Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρου της Ε.Φ.Ε, κ. Νικολάου Χούλη, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στα φαρμακευτικά δρώμενα της χώρας μας,τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στις 19:00 μ.μ. στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών “Κωστής Παλαμάς”, Ακαδημίας 48, Αθήνα.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ

EYXEΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ο Θείος Λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν τη σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα και γύρω μας με υπομονή και αγάπη.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Από το Δ.Σ της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επιστημονικές δράσεις της ΕΦΕ στο πλαίσιο του ΔΥΟForum

H Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) συμμετέχει με σημαντικές επιστημονικές δράσεις στο  "ΔΥΟ Forum", το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο, Επιστημονικό, Εκθεσιακό και Συνεδριακό διαδραστικό γεγονός που θα επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τους τομείς της διατροφής, της υγείας και της ομορφιάς και θα λάβει χώρα στο MetropolitanExpo στην περιοχή του αεροδρομίου (http://dyoforum.gr/).

Αναλυτικά η ΕΦΕ συμμετέχει με:

1. Επιμορφωτική ημερίδα με  τίτλο: «Επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των φαρμάκων και η ενεργός συμμετοχή του φαρμακοποιού στη παροχή υπηρεσιών υγείας» στις 17 Απριλίου. Η ημερίδα πραγματοποιείται με κίνητρο την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φαρμακοποιών κάθε κλάδου, με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της σύγχρονης θεραπευτικής, αλλά και τις αλλαγές στην άσκηση του φαρμακευτικού λειτουργήματος, με στόχο την ενεργό συμμετοχή του φαρμακοποιού στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

2. Επιστημονικές εισηγήσεις (scientific corners) στις 16 και 17 Απριλίου, που θα λάβουν χώρα στο περίπτερο της ΕΦΕ  No Γ5Α+ Γ6Α και Γ7Α. Νέοι συνάδελφοι, διδάκτορες των φαρμακευτικών επιστημών θα αναφερθούν σε σύγχρονα θέματα (όπως, εμβόλια, καρκίνος, μονοκλωνικά αντισώματα και Ελληνική βιοποικιλότητα και καλλυντικά προϊόντα). Αναλυτικά το πρόγραμμα των εισηγήσεων  έχει ως εξής:

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

14:00-15:30

α)"Ελληνική βιοποικιλότητα και σύγχρονες μέθοδοι ανάδειξης βιοδραστικότητας για καλλυντική χρήση". Κωνσταντίνος Γαρδίκης Φαρμακοποιός, MSc, Ph.D, Μέλος Δ.Σ της ΕΦΕ

β)"Μιλώντας με τον καρκίνο: Νέες προσεγγίσεις στη φαρμακοθεραπευτική". Κωνσταντίνος Γκιρτής, Φαρμακοποιός, MSc, MPH, Ph.D, Μέλος ΔΣ της ΕΦΕ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

15:30-17:00

α)"Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπεία του καρκίνου". Απόστολος Παπαχρήστος, Κλινικός Φαρμακοποιός, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ

β)"Καινοτόμα εμβόλια: από την έρευνα στην κλινική πράξη". Νατάσσα Πίππα, Φαρμακοποιός, MSc, Ph.D

Ανακοίνωση

H Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) ενημερώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Hellas PHARM 2016, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία του προέδρου της Καθ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου, καθηγητή του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και της αντιπροέδρου Β΄ Ελένης Σκαλτσά, καθηγήτριας του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων (ΕΚΠΑ), σε πάνελ για την πιστοποιημένη δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Υπεύθυνοι για την αιφνίδια και αδικαιολόγητη ακύρωση της ομιλίας του προέδρου της ΕΦΕ, την οποία ακολούθησε και η οικειοθελής αποχώρηση της κας Ελένης Σκαλτσά από την εκδήλωση, είναι οι διοργανωτές του συνεδρίου και όχι οι καθηγητές και μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕ.
Η επιμόρφωση των φαρμακοποιών παραμένει στους πρωταρχικούς στόχους της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και ως εκ τούτου η ΕΦΕ εξακολουθεί να είναι ανοικτή σε συνεργασίες με τους επαγγελματικούς φορείς και τον ΙΔΕΕΑΦ
Εκ του Δ.Σ της ΕΦΕ

Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών φαρμακοποιών

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (Ε.Φ.Ε), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την επιμόρφωση φαρμακοποιών, διερευνά τις επιμορφωτικές ανάγκες και τους τομείς ενδιαφερόντων των Ελλήνων φαρμακοποιών, όλων των κλάδων, στο επίπεδο της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης δεξιοτήτων (continuing professional development).

Καλεί όλους τους φαρμακοποιούς (φαρμακείων, νοσοκομείων, φαρμακευτικών εταιριών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων) να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, που θα βρουν στον σχετικό σύνδεσμο και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Το ερωτηματολόγιο προέκυψε ως αποτέλεσμα συνεργασίας μελών του Δ.Σ της ΕΦΕ με έμπειρους συναδέλφους και τα στοιχεία που αναμένεται να εξαχθούν από την τελική επεξεργασία του δείγματος θα ανακοινωθούν στην Ημερίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας στο πλαίσιο του "DYO Forum" στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 17Απριλίου.

Επιστημονική Ημερίδα Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών από την Ε.Φ.Ε

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) διοργανώνει «Ημερίδα Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών» στις 17 Απριλίου 2016 στην Αθήνα.

Η ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φαρμακοποιών με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των φαρμάκων, αλλά και οι αλλαγές στην άσκηση του φαρμακευτικού λειτουργήματος, με στόχο την ενεργό συμμετοχή του φαρμακοποιού στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αποτελούν το βασικό κίνητρο διοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις για επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Η μετάβαση από την απλή διάθεση φαρμάκων στην διαχείριση της φαρμακοθεραπείας στο φαρμακείο, η άσκηση της φαρμακευτικής φροντίδας και η παροχή υπηρεσιών υγείας στο χώρο του φαρμακείου, τα πρωτότυπα, τα γενόσημα, τα βιοτεχνολογικά και τα βιο-ομοειδή φάρμακα, οι ανεπιθύμητες ενέργειες-αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, η συμμετοχή του φαρμακοποιού στη φαρμακοεπαγρύπνιση, αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Ε.Φ.Ε απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στο να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση ένα δημιουργικό βήμα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και συμπερασμάτων που θα γίνουν η βάση άσκησης του φαρμακευτικού λειτουργήματος μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της υγείας.

Η «Ημερίδα Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών»θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του «ΔΥΟ Forum»και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo», στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ημερίδα είναι εγκεκριμένη από τον Εθνικό Οργανισμό φαρμάκων (ΕΟΦ) και από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Διημερίδα με θέμα "Kαινοτομία και εξέλιξη. Η επόμενη μέρα" από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας

Διημερίδα με θέμα "Kαινοτομία και εξέλιξη. Η επόμενη μέρα" διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Νομαρχιακό συνεδριακό κέντρο της Χαλκίδας (Λεωφόρος Χαϊνά).

Η διημερίδα απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακείου και φοιτητές και αναμένεται να πλαισιωθεί από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, που θα δώσουν μια διαφορετική βαρύτητα στο όλο εγχείρημα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωσταντίνος Λουράντος και ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ),Καθηγητής Φαρμακευτικής Νάνο-Τεχνολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του ΔΣ (ExCo) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών, κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Θέματα όπως οι κανόνες στη λειτουργία των φαρμακείων, τα συμπληρώματα διατροφής και οι ανεπιθύμητες ενέργειες, οι επιχειρησιακές διαδικασίες σε φαρμακεία που αλλάζουν, οι μύθοι και η πραγματικότητα στις συνεργασίες φαρμακείων, οι κοινές αγορές, τα άτυπα δίκτυα-merchandizing στο ασθενοκεντρικό μοντέλο, η παθητική κερδοφορία και η προστιθέμενη αξία στη νέα οικονομία του φαρμακείου, το οικονομικό management ενάντια στην μεγάλη ύφεση και η σύγχρονη εργαστηριακή πρακτική: Φάρμακο Vs Kαλλυντικό, θα αποτελέσουν πεδία συζήτησης στην διημερίδα

Πρόσκληση για συμπλήρωση ερωτηματολογίου επιμόρφωσης φαρμακοποιών

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (Ε.Φ.Ε), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την επιμόρφωση φαρμακοποιών, διερευνά τις επιμορφωτικές ανάγκες και τους τομείς ενδιαφερόντων των Ελλήνων φαρμακοποιών, όλων των κλάδων, στο επίπεδο της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης δεξιοτήτων (continuing professional development).

Καλεί όλους τους φαρμακοποιούς (φαρμακείων, νοσοκομείων, φαρμακευτικών εταιριών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων) να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, που θα βρουν στον σχετικό σύνδεσμο και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Το ερωτηματολόγιο προέκυψε ως αποτέλεσμα συνεργασίας μελών του Δ.Σ της ΕΦΕ με έμπειρους συναδέλφους και τα στοιχεία που αναμένεται να εξαχθούν από την τελική επεξεργασία του δείγματος θα ανακοινωθούν στην Ημερίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας στο πλαίσιο του "DYO Forum" στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 17 Απριλίου.

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top