ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

No upcoming event!

Workshop για φοιτητές της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ

Στις  εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο (workshop) που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Genedis 2016 (www.genedis.eu) στη Σπάρτη στις 21 Οκτωβρίου.

Το workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές της νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, θα υλοποιηθεί από τον διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της  Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο, και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΦΕ.

Στο  workshop, που θα βασιστεί σε μελέτη περίπτωσης (case study), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με τη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία, η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία, η κατανόηση των αναγκών για την ανάπτυξη νανοφαρμάκων και τα λιποσωμιακά φάρμακα στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φοιτητές της νοσηλευτικής  που  πραγματοποιείται στη Σπάρτη για πρώτη φορά  από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας  του ΕΚΠΑ.

 Το workshop μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι 40 φοιτητές, στους  οποίους θα προσφερθεί  το βιβλίο του Καθ. Κωνσταντίνου Ν.Δεμέτζου με τίτλο ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές’ (Εκδ. Παρισιάνου, 2015, ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA)

Όσοι  δεν θα συμπεριληφθούν στο σεμινάριο  λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  νωρίτερα αντίστοιχη διάλεξη  από τον καθηγητή Κων/νο Δεμέτζο για νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών  φαρμάκων και για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων. Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι εργάζονται στον κλάδο υγείας

Για  περισσότερες  πληροφορίες  στο: www.genedis.eu

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top