ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

No upcoming event!

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία διοργανώνει το Σεπτέμβριο επιστημονική διημερίδα στην Κρήτη

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Φυσικές προσεγγίσεις στην υγεία & εργαστήριο φαρμακείου» διοργανώνει η  Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ)  στις  9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι γεγονός πως η μοναδική χλωρίδα της Κρήτης έχει προσελκύσει εδώ και αιώνες το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η ανάλυση και ταυτοποίηση των δραστικών ουσιών που περιέχονται στα φαρμακευτικά φυτά έχουν διαχρονικά αποτελέσει τις δραστικές ουσίες των φαρμάκων που σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Έτσι, η φυτοθεραπεία δια μέσου των αιώνων (ιστορία, σύγχρονες τάσεις, νομοθεσία, προοπτικές, ασφάλεια) και ο ρόλος του φαρμακοποιού, τα  Κρητικά βότανα στη θεραπευτική πρακτική, ο ρόλος της ανθρωπολογικής και κλινικής έρευνας στη μελέτη και αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών, η αξιοπιστία της  εμπειρικής γνώσης και της γνώσης που βασίζεται στην ελληνική παράδοση, αλλά και στην αρχαία ελληνική και λατινική βιβλιογραφία, αποτελούν κάποια από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του  επιστημονικού συνεδρίου της ΕΦΕ.

O ρόλος του φαρμακοποιού και του φαρμακείου ως πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας αναδεικνύεται μέσα από το υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας του φαρμακοποιού, ως εξαιρετικά σημαντικός και καταλυτικός. Για αυτό, το εργαστήριο του φαρμακείου και ο ρόλος του φαρμακοποιού στην παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων που αποδεικνύει καθαρά την επιστημονική συμβολή του φαρμακοποιού στη δημόσια υγεία, θα αποτελέσει ειδική θεματική της διημερίδας που θα πλαισιωθεί από σεμινάριο παρασκευής γαληνικών φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς.

Η ΕΦΕ απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στο να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση ένα δημιουργικό βήμα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και συμπερασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματική άσκηση  του φαρμακευτικού λειτουργήματος  μέσα στο διαρκώς  εξελισσόμενο περιβάλλον της υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και μοριοδότηση από τον ΙΔΕΕΑΦ.

Η διημερίδα της ΕΦΕ   είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου με τίτλο: «Το φαρμακείο στην υγεία και την ομορφιά» που διοργανώνεται από τον όμιλο Χαραμή και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top