ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

No upcoming event!

Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία

18Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 13:.00 – 16:00

          Αίθουσα ΓΑΛΗΝΟΣ

         

"Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα"

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος

Συνεργάτες: Δρ. Νατάσσα Πίππα, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νικόλαος Ναζίρης, Φαρμακοποιός, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι φαρμακευτικές επιστήμες, στα πλαίσια των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων, επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των βιοϋλικών. Τα πεδία της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα κατανόησης νέων φαινομένων και ανάδειξης νέων ιδιοτήτων των υλικών αυτών, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η χρήση τους για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών και διαγνωστικών προϊόντων, ασφαλών και αποτελεσματικών με προστιθέμενη αξία για τον άνθρωπο. Στο παρόν σεμινάριο, θα παρουσιαστούν οι εφαρμογές της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου, με παραδείγματα από το χώρο της κλινικής.

Θα μελετηθούν αντικαρκινικά σκευάσματα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Το σεμινάριο θα βασισθεί σε case studies.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί  πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40

(εγγραφές θα γίνονται με την αποστολή της φόρμας εγγραφής υπόψη κ. Γεράσιμου Κουλουμπή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΔΕΝ θα γίνονται δεκτοί φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί.

 
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top