ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

No upcoming event!

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΕΦΕ)

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ)

 

Κωνσταντίνος Γαρδίκης

Κωνσταντία Γκραίκου

Κωνσταντίνος Δεμέτζος

Ηλίας Κατσόγιαννης

Νικόλαος Ναζίρης

Αγγελική Σιαμίδη

Ελένη Σκαλτσά

Βασιλική Τσαντήλα

Σοφία Μαρία Χατζηαντωνίου

Ιωάννα Χήνου

 

Υποψήφιοι για Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ)

Αθανάσιος Αρχοντίκης

Παύλος Σκούρσης

Επισκεφθείτε το παρακάτω link.

Το link αναφέρεται στην τεχνολογία και καινοτομία των εμβολίων για την καταπολέμηση των ιών.


 ΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΘ. Κ. ΔΕΜΕΤΖΟΣ 2020 

pita

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Προέδρου Καθηγητού κ. Κ. Δεμέτζου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας, σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.30 μ.μ. στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος από την κεντρική είσοδο της "Σχολής Θετικών Επιστημών", στην συνέχεια ακολουθείτε τη σήμανση που οδηγεί στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας). 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν από την Ε.Φ.Ε., σε συνεργασία με την εταιρεία UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, τα αριστεία υποτροφιών "ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ" διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020. 

Εκ της γραμματείας της Ε.Φ.Ε.

Ο τίτλος του βιβλίου «Η Φωνή της Επιστήμης και η Σιωπή της Φύσης» θέλει να καταδείξει τις σιωπηλές και αθόρυβες εξελίξεις και τα φαινόμενα τα οποία εξελίσσονται δυναμικά στη φύση, χωρίς εμείς να μπορούμε να τα αντιληφθούμε λόγω της κλιμάκωσης των διαστάσεων.

Η Φωνή της Επιστήμης και η Σιωπή της Φύσης.

Επίσης, θέλει να αναδείξει την επιστημονική έρευνα και τα διαχρονικά επιστημονικά εργαλεία και επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος, τα οποία χρησιμοποιούμε στον μακρόκοσμο και τα οποία αποτελούν τη φωνή της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια για την κατανόηση των σιωπηλών φυσικών διεργασιών και εξελίξεων.

Η «συνομιλία» αυτή του μακρόκοσμου με τον μικρόκοσμο για την προσέγγιση της δημιουργίας και της εξέλιξης των κτισμάτων του κόσμου αποτελεί τη σοφία της φυσικής τάξης και νομοτέλειας.

«H Σιωπή της Φύσης» «κυοφορεί» τα δημιουργήματα που ο άνθρωπος μέσω της «Φωνής της Επιστήμης» προσπαθεί να μελετήσει.

Η φιλοσοφία και η θεολογία αποτελούν επίσης τα εργαστήρια και τα εργαλεία του ανθρώπου για τη συμμετοχή του στην κατανόηση των διαδικασιών της δημιουργίας και της εξέλιξης, ώστε να μην μείνει «άμοιρος» των δυναμικών εξελίξεων στην αέναη πορεία της «κτίσης» και της δημιουργίας, υπερβαίνοντας τις εγγενείς ατέλειες και αδυναμίες του.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Η ουσία

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε ένα νέο επιστήμονα ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει δύσκολες επιστημονικές έννοιες, να τις οργανώσει και να δομήσει επιστημονική γνώση αλλά και να τις συνδέσει και με την κοινωνική καθημερινότητα.

Ο φυσικός χώρος του νεαρού επιστήμονα είναι η βιβλιοθήκη, ενώ ο παππούς, ως ξωτικό, προβάλλει άλλοτε ως παρελθόν και άλλοτε ως μέλλον και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βιβλιοθήκης.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεαρός επιστήμονας συζητώντας με τον παππού και οι δυσκολίες του επιστημονικού λόγου, αναδύονται ως εικόνες μέσα από ένα φανταστικό καθρέφτη.

Ο φανταστικός αυτός καθρέφτης αποτυπώνει συνεχώς θολές παραστάσεις και σηματοδοτεί κάθε φορά την ανεπάρκεια των εικόνων που εμφανίζονται μέσα από κάθε νέα γνώση.

Ο νεαρός επιστήμονας, ενώ συζητά δύσκολες επιστημονικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές έννοιες με τον παππού, εντούτοις διαπιστώνει ότι κάθε νέα εικόνα που προκύπτει ως αποτέλεσμα νέων γνώσεων είναι πάντα μικρότερη ή και ασήμαντη μπροστά στην αμέσως επόμενη, δηλαδή, σε αυτή που αναδύεται και εμφανίζεται στον φανταστικό καθρέφτη ως αποτέλεσμα της συζήτησης με τον παππού και της απόκτησης νέων γνώσεων.

Το αδιέξοδο -στην πραγματικότητα η εξέλιξη των γνώσεων του νεαρού επιστήμονα- με τον παππού και τον καθρέφτη, αποτυπώνει την αέναη πάλη στην προσέγγιση της αλήθειας, αλλά και την ανάγκη της συνεχούς ανθρώπινης προσπάθειας για ένα ταξίδι, μια Οδύσσεια, στον συμπαντικό κόσμο που μας περιβάλλει.

Η ευχή

Εύχομαι και προσβλέπω το βιβλίο αυτό να είναι το έναυσμα και η κινητήριος δύναμη κυρίως των νέων, αλλά και αυτών που δυσκολεύτηκαν στη ζωή, να συνεχίσουν την κοπιώδη προσπάθειά τους για την προσέγγιση των σιωπηλών φυσικών διεργασιών και για την κατανόησή τους ως «προβολές» του μικρόκοσμου, στον μακρόκοσμο που μας περιβάλλει.

Η παρουσίαση του Βιβλίου θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00

Η Χαραμή ΑΕ, ως εταιρία επικοινωνίας και εκπαίδευσης συνδέει Φαρμακοποιούς, με το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιοδικό PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ιστοσελίδα www.PharmaManage.gr, η οποία προσφέρει καθημερινή ενημέρωση και πληροφόρηση στον σύγχρονο φαρμακοποιό.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), την Επιστημονική Εταιρεία όλων των Ελλήνων Φαρμακοποιών, προσκαλούν όλους τους φαρμακοποιούς όπως μας αποστέλλουν άρθρα με σχετικό περιεχόμενο, προκειμένου αυτά να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του www.PharmaManage.gr και στην ιστοσελίδα της ΕΦΕ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Άγγελος Σεμερτζάκης
Assistant Editor-in-chief
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T. 210 984 3274

7ο Συνέδριο Κρήτης Banner 700x150 v3

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16/09/2019

Ολοκληρώθηκε με Μεγάλη Επιτυχία το 7ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ στο Ηράκλειο Κρήτης

Ήταν αναμενόμενη η μεγάλη επιτυχία του 7ου Συνέδριου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ) «Το Φαρμακείο στην Υγεία, την Ομορφιά και την Ευεξία», που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης, από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι λόγοι:

Η μεγάλη αναγνώρισή του από τους φαρμακοποιούς, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας, οι πολύ ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες, που προσέλκυσαν πάνω από 550 Φαρμακοποιούς, Βοηθούς, αλλά και Θεσμικούς φορείς και Στελέχη Επιχειρήσεων του κλάδου και η άρτια συνδιοργάνωσή του από το Περιοδικό PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και τον ΣΥΦΑΚ!

Οι σύνεδροι είχαν την επιλογή να παρευρεθούν σε 20 ομιλίες, 3 στρογγυλά τραπέζια και 2 σημαντικά εργαστήρια γαληνικών παρασκευασμάτων. Το Πρόγραμμα περιελάμβανε:

Στο Στρογγυλό τραπέζι για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με συμμετέχοντες τους κ.κ Αθανασάκη Κώστα, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τσικανδηλάκη Ιωάννη, Πρόεδρο Φ.Σ. Ηρακλείου και Λιονή Χρήστο, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης που συντόνισε ο Φαρμακοποιός Χαράλαμπος Κετσιμπάσης, τονίστηκε η έλλειψη δομημένης οργάνωσης από το κράτος και η ανάγκη αλλαγής συμπεριφοράς και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο στρογγυλό τραπέζι όσον αφορά τους κρίκους αλυσίδας του φαρμάκου: Πολιτεία, Φαρμακοβιομηχανία, Χονδρεμπόριο και Φαρμακεία και συμμετέχοντες τους κ.κ. Βαλτά Απόστολο, Πρόεδρο ΦΣ Λέσβου και Πρόεδρο ΠΦΣ, Κούβελα Δημήτρη, Πρόεδρο Επιτροπής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Παπαδημητρίου Ολύμπιο, Πρόεδρο ΣΦΕΕ, Πενταφράγκα Βασίλη, Εντεταλμένο Σύμβουλο ΠΕΦ, Σερέτη Βασίλη Πρόεδρο ΕΦΕΧ και Γενετζάκη Αποστόλη, Πρόεδρο ΔΣ ΣΥΦΑΚ., με συντονιστή τον κ. Αλιμπέρτη Δημήτρη Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ. Για πρώτη φορά συμμετείχε και εκπρόσωπος των ασθενών, η κ. Παππά Αθανασία, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Αντιρρευματικός αγώνας) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης. Προηγήθηκε σχετική παρουσίαση του κ. Νίκου Κωστάρα, ΓΔ της IQVIA, με θέμα: «Η εξέλιξη του ρόλου των 3 καναλιών διανομής στην Ελληνική αγορά».

Οι συμμετέχοντες εξέθεσαν ο καθένας την άποψη του για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας. Επεσήμαναν ότι θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν. Αποφάσισαν να προσπαθήσουν να δώσουν τις κατάλληλες προτάσεις προς το Υπουργείο ώστε ο τομέας της Υγείας και οι κρίκοι της αλυσίδας του να καταστούν πάλι όλοι βιώσιμοι.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το τρέχον θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, της μερικής επαναφοράς των ΦΥΚ στα φαρμακεία, με κύριο σχολιαστή τον κ. Βαλτά, που αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΦΣ στην επικείμενη διαπραγμάτευση με το υπουργείο.

Αξίζει να δείτε και την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Απόστολου Βαλτά, Προέδρου του ΠΦΣ σχετικά με τις πρόσφατες καινοτόμες δράσεις του, αλλά και τις μελλοντικές που αφορούν την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση του φαρμακοποιού.

Επίσης, δείτε και τη συνέντευξη του κ. Ιωάννη Τσικανδηλάκη, Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σχετικά με τις αναγκαίες δράσεις για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κύριο άξονα το φαρμακείο της γειτονιάς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου υπήρχε και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών με συμμετοχή άνω των 40 εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Φαρμακείου, οι οποίες υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους πελάτες τους φαρμακοποιούς.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η παράλληλη εκδήλωση του ΣΥΦΑΚ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τους πολίτες, η οποία είναι η μοναδική εκδήλωση στην Ελλάδα που πραγματοποιείται με τη συνέργεια Φαρμακοποιών και Ιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου συμμετείχε με την καμπάνια «Προλαμβάνω δεν καπνίζω» και ενημέρωνε τον κόσμο για τις συνέπειες του καπνίσματος και την αντιμετώπισή τους. Συμμετείχαν επίσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» στελεχωμένο με τέσσερα ιατρεία και η Περιφέρεια Κρήτης με την κινητή μονάδα Μαστογραφίας.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τις παραπάνω κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και εξετάστηκε δωρεάν. Σε αυτό το πρωτοποριακό event για την Υγεία οι πολίτες του Ηρακλείου, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα εταιρειών από τον χώρο του Φαρμακείου και να ενημερωθούν για προϊόντα Υγείας και Ομορφιάς.

Δείτε Φωτογραφίες και Video

Αθήνα 12 Μαϊου 2019

 

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.)

 

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) σας ενημερώνει ότι από την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής το οποίο απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

 

- Κωνσταντίνος Δεμέτζος / Πρόεδρος

- Ιουλία Τσέτη / Α΄Αντιπρόεδρος

- Ελένη Σκαλτσά / Β΄Αντιπρόεδρος

- Ιωάννα Χήνου / Γενική Γραμματέας

- Αναστασία-Γεωργία Πίππα / Ταμίας

- Κωνσταντία Γκραίκου / Μέλος

- Νικόλαος Ναζίρης / Μέλος

- Αγγελική Σιαμίδη / Μέλος

- Σοφία Χατζηαντωνίου / Μέλος

 

Η διάρκεια θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται να είναι τριετής.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. / Ε.Φ.Ε.

 

Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος

Καθηγητής

Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.  

Ιωάννα Χήνου

Καθηγήτρια

Γεν.Γραμματέας Ε.Φ.Ε.

14ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Στις 11 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του 14ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου (Σίσι, Λασιθίου), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου δια του προέδρου του κ. Καλδή, απένειμαν τιμητική βράβευση στον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ν. Δεμέτζο, για την συνολική του προσφορά στην φαρμακευτική επιστήμη και στην εκπαίδευση, για την διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, αλλά και για την βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συνεδρίου στην προσφώνηση του προς τον τιμώμενο. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Καθηγητής και Πρόεδρος της ΕΦΕ Κωνσταντίνος Δεμέτζος τιμάται για 2η φορά μέσα σε 6 χρόνια (11ο και 14ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο), γεγονός που φανερώνει την μεγάλη εκτίμηση της προσφοράς του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση, από την πατρίδα του την Κρήτη.

Βράβευση Καθηγητού Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου Προέδρου της ΕΦΕ

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κύριοι Ι. Τσικανδηλάκης, Μ. Φουλεδάκης , Καθ. Κ. Δεμέτζος, Κ. Καλδής και Κ. Βαρδιαμπάσης.

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 4

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top